CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, April 13, 2009

Kursus kahwin

Seorang sahabat lelaki

ingin menghadiri kursus kahwin


ID : Apa yang perlu dibaca yea untuk kursus nie...

AB : Ko baca bab nikah kawin...itu penting tue...

ID : Itu aku memang dah pakar...selain pada tue...


AS : Ko hafal segala jenis sembahyang...

ID : Sembahyang fardu ke apa?

AZ : Sembahyang sunat le...

ID : Sembahyang sunat hajat ke?

AS : Ko praktik le solat taubat ngan solat jenazah...


ID : Aku kena nyorok le kalu macam nie...

AB : Ko tue tinggi...nak nyorok camna gaya...

AS : Ko jangan duduk atas kerusi tau...


ID : Okey..series..series...dia akan tanya solat jenazah ke?

AS : Bukan takat solat jenazah...solat taubat pun kena...

AB : Senang masa dia tanya tue...kau terus ke depan...

ID : Aku tak pernah buat solat jenazah nie...

AZ : Ko berlakon le jadi jenazah...bukan susah pun...

AB : Ala ko pejam celik je mata ko...

AS : Betul tue...itu yang paling senang...
AZ : mesti markah ko tinggi nye...

ID : Kena ada jenazah ke...

AB : Kan solat jenazah tue...



14 comments:

JM said...

malama2 ni bace ayat jenazah pon dh mcm seram..huhujusiume

kueh bakar said...

nak kawen eh?

Tie said...

Eh....masa kak tie kursus kahwin dulu tak de pon belajar solat jenazah dan yg lain2 tu...

P/s: Honey kena tukar setting comment tu supaya kak tie boleh guna open ID.... http://kayteeze.wordpress.com

julietchun said...

jadi jenazah pun sanggup,kekeke.

~Cinta Cukulet~ said...

nak kawen punya pasal hehe

Honey Bee said...

JM...
hihihi...memang saja nak menyeramkan suma nie...

Honey Bee said...

kueh bakar...
siapa yang tak nak kawen...tapi ini cerita mengena member...

Honey Bee said...

kak tie...
kitorang saja nak menyakat dia... nak menakutkan dia...biar dia blaja lebih sikit...

Honey Bee said...

juliet...
nak kawin mesti tau serba serbi kan...

Honey Bee said...

cukulet...
so...dah ready nak melangkag ke alam baru ke?

xiiinam said...

Aku dulu tak pergi kursus kawen
.
.
.
.
.
.
sebab bapak aku tok kadi.....he...he..

Honey Bee said...

ini mesti dah terlebih berlajar nie...itu pasal x payah berkursus...

kuIna Jentayutiara said...

kusus kawen...
byk gak ilmu dpt tak semestinya soal nikah kawen aje...

Honey Bee said...

kak kulna...
kursus nie memang berguna untuk yang bakal mendirikan rumah tangga...